Home - Blog - Werkfruit boost je weerstand!

Werkfruit boost je weerstand!

Het is weer dé tijd van het jaar. De dagen zijn kort en het weer is guur. Hoesten, proesten en snotneuzen die je letterlijk om de oren vliegen. Je weerstand op peil houden is geen overbodige luxe. Maar hoe doe je dat en waar moet je op letten? Werkfruit geeft in deze blog advies! Want als echte fruitexperts weten wij hoe je gezond de winter doorkomt! In ieder geval qua voeding dan. Want ook wij weten dat bij een goede weerstand krijgen en behouden meer komt kijken dan alleen het eten van een appel of een peer.😉

Dus kun je zelf, je collega en/of je baas een weerstand boost gebruiken? Lees of stuur dan deze blog door.

4 essentiële punten om je weerstand op peil te houden:

1. Beweging, maar niet te intensief!

We weten allemaal dat we met dit weer het liefst met een dekentje op de bank cocoonen. Maar de ultieme weerstand boost is toch echt: Beweging! En nee, je hoeft niet meteen het krachthok van de sportschool in te rennen. Een wandeling buiten doet al wonderen. En bijkomend voordeel, je haalt meteen een frisse neus. Mits deze nog niet verstopt zit.😉 Maak de wandeling bij voorkeur overdag. Ook al is het buiten bewolkt toch doe je Vitamine D op. Deze vitamine is essentieel bij het behouden van gezonde spieren, botten en een goed humeur. En daar hebben we allemaal baat bij. En mocht je toch zin hebben om wel de sportschool in te duiken, doe dit dan zeker maar train niet te intensief! Doordat je immuunsysteem in de winter harder werkt om je gezond te houden kan intensief trainen ervoor zorgen dat je systeem wordt overbelast. Dus bewegen is gezond, maar push jezelf niet te hard.

2. Slaap en ontspanning

Het is de tegenhanger van beweging maar ook heel belangrijk: Slaap en ontspanning. Neem in de wintermaanden een voorbeeld aan de natuur. Waar dieren een winterslaap doen is het als mens ook belangrijk je rust te pakken. Hoeveel slaap je precies nodig hebt is voor ieder persoon verschillend. Maar de meeste mensen hebben baat bij 7-8 uur per nacht. Daarnaast is stress vermindering en extra tijd maken voor ontspanning altijd een goed idee. Het is belangrijk om dingen te doen waar je blij van wordt. Heb je nog geen hobby die je blij maakt? Ga dan eens nieuwe dingen uitproberen. De winterperiode is daar uitermate geschikt voor!

3. Goede hygiëne

Tijdens de pandemie waren we er erg strikt en stond letten op een goede hygiëne op nummer 1. Nu de pandemieperikelen voorbij zijn, zijn we er misschien minder mee bezig. Maar een goede hygiëne is nog steeds essentieel bij het bestrijden van bacteriën en virussen.

Was daarom regelmatig je handen met zeep of gebruik desinfectie middelen. Lucht ruimtes goed door zodat virusdeeltjes niet kunnen blijven hangen. En hou voldoende afstand mocht een collega griepachtige symptomen vertonen.

4. Gezonde voeding

Dit punt is misschien we de meest cruciale van alle vier de punten. Gezonde voeding speelt nu eenmaal een grote rol bij het krijgen en behouden van een goede weerstand. En nu vraag je, je misschien af waarom dit zo is? Dit komt omdat de weerstand voor 70 tot 80% in de darmen wordt bepaald. Een gezonde darmflora staat dus gelijk aan een gezond immuunsysteem. En hoe je een gezonde darmflora krijgt? Juist, door gezonde voeding! Een dieet met veel vezels, weinig suiker, veel water en zo min mogelijk voorbewerkt- en verpakt voedsel. Tenzij het de voorverpakte Werkfruitkisten vol met vers fruit zijn natuurlijk! Onze Werkfruitkisten zitten vol met krachtpatsers die je niet alleen door een lange werkdag heen helpen, maar ook door de winterperiode. Fruit zit namelijk vol met vezels, vitamines en mineralen die dus bijdrage aan een gezonde darmflora. Wij leveren in onze fruitkisten altijd seizoensfruit, daardoor is het altijd vers en van de beste kwaliteit. Denk hierbij aan sappige sinaasappels voor de benodigde vitamine C, zoete appels vol met mineralen en stevige bananen vol met vezels. En met onze Werkfruitkist deel je het fruit met collega’s, zo blijven jullie allemaal gezond en fit! En dat is uiteraard belangrijk want gezonde werknemers staat gelijk aan een gezond bedrijf!

Leveren wij nog geen Werkfruit bij jou in het bedrijf? Klik dan snel op onderstaande button om een gratis proefbox aan te vragen. Dan kun niet alleen jij maar ook alle collega’s onze heerlijke krachtpatsers ervaren en uiteraard meteen werken aan een goede weerstand!

Proefbox aanvragen

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.