Home - Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij Werkfruit hebben we oog voor het milieu en telen we met respect voor de natuur en onze samenleving. Daarom zorgen wij ervoor dat ons bedrijfsproces op een zo’n duurzaam mogelijke manier is ingericht.

Download ons duurzaamheidsbeleid
Verpakkingen

Verpakkingen

Als liefhebber van eerlijk fruit, telen we met respect voor de natuur. Wij maken gebruik van duurzame verpakkingen. En onze houten fruitboxen worden ook nog eens hergebruikt. Het stevige houten kratje gemaakt van FSC hout wordt keer op keer weer gevuld met ons heerlijke verse fruit.

Bekijk de fruitboxen
Rainforest Alliance & Lokaal

Rainforest Alliance & Lokaal

We werken samen met lokale telers met dezelfde visie en we maken gebruik van Fairtrade & Rainforest Alliance producten. Doordat we minder producten van buitenlandse komaf gebruiken voor ons Werkfruit, zorgen we dat onze foodmiles beperkt blijven. Voor ons Werkfruit is er uiteindelijk minder transport nodig en zo zorgen we voor zo min mogelijk uitstoot van schadelijke stoffen in ons proces. Dus goed voor mens & milieu!

Certificering

Certificering

Natuurlijk hebben we ook bewijs dat we goed bezig zijn! We zijn gecertificeerd met het mileukeurmerk: GlobalG.A.P. en PlanetProof. Deze keurmerken geven aan dat ons bedrijf voldoet aan de eisen en normen van Nederland en dat onze bemestings- en gewasbeschermingsmiddelen worden geregistreerd.

PlanetProof

PlanetProof

“PlanetProof is het keurmerk dat staat voor een duurzame manier van produceren. We streven ernaar om onze manier van werken in balans te laten zijn met de draagkracht van onze planeet. Dat is een proces van steeds verdere stappen zetten om onze aarde minder te belasten. Werkfruit zal de komende jaren steeds meer gaan investeren in duurzame ontwikkelingen binnen het productie en leveringsproces.”

Meer over PlanetProof

Zero waste!

Alle kleine beetjes helpen, fruit wat overblijft gooien wij niet weg! Elke week leveren wij ons overgebleven fruit aan de voedselbank in Oud-Beijerland. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

De dozen waar onze bananen in geleverd worden krijgen ook weer een nieuwe bestemming. We steunen hiermee het project SOS (stichting Ondersteuning Sovata), waarbij achterstandsgebieden in Roemenië geholpen worden om een betere en fijnere toekomst te bieden.

Weten wat wij nog meer doen aan duurzaamheid? Lees het allemaal in ons duurzaamheidsbeleid.

Download ons duurzaamheidsbeleid
Probeer nu gratis onze proefbox

Probeer nu gratis onze proefbox

Duurzaam krachtvoer op de werkvloer liever eerst zelf ervaren? Dat kan! Probeer onze gratis proefbox en geniet van het beste, lekkerste en duurzaamste werkfruit.

Vraag gratis proefbox aan

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.