Home - Blog - Verwerk je overgebleven groente en fruit in een lekker tussendoortje of lunch

Verwerk je overgebleven groente en fruit in een lekker tussendoortje of lunch

Op elk bedrijf komt het voor, fruit wat niet opgegeten wordt, omdat het (over) rijp is of omdat net te lang heeft gelegen.
Maar vaak is er niks mis mee en kan je er zeker nog wel iets lekkers van maken. Wij geven tips, zodat jij inspiratie krijgt om verspilling tegen te gaan.

De lekkerste tips om verspilling tegen te gaan

Bak een bananenpancake

Lekker en gezond, met alleen maar natuurlijke suikers. Hoe rijper de banaan hoe lekkerder jouw pancake smaakt.

Maak een smoothie

Fruit wat (over)rijp is kan je perfect verwerken in een smoothie of een sapje. Schil het fruit en haal eventueel beurse plekken weg met een schilmesje en pureer het fruit met een blender, staafmixer of slowjuicer.

Verwerk in de soep

Tomaatjes of snackpaprika’s over? Snij ze in kleine stukjes en kook ze kort mee in jouw tomaten en/of groentesoep. Lekker verwarmend en gezond als lunch.

Maak een fruitsalade

Fruit wat er aan de buitenkant misschien niet meer zo lekker uit ziet, kan nog wel heel lekker smaken. Haal het fruit wat niet gegeten wordt uit de fruitbox, haal de lelijke schil en de plekken van het fruit en snij het fruit in kleine stukjes. Voilà, een heerlijke fruitsalade voor jou en jouw collega’s.

Bak een taart voor je collega’s

Misschien niet ideaal om op het werk te doen. Maar zijn er aan het einde van de week appels of peren over in jullie fruitbox, spreek dan af met collega’s dat je hiervan een lekkere taart maakt die je na het weekend meeneemt. Wissel af en maak er een competitie van, wie bakt de lekkerste taart van de afdeling?

Verwerk in een omelet

Heb je de mogelijkheid om een eitje te bakken tijdens de lunch? Dan zijn die overgebleven tomaatjes of stukjes paprika er heerlijk bij. Kort even meebakken, eitje erop en geniet van je lunch!

Geen tijd of geen mogelijkheden om iets lekkers te maken? Wij brengen het naar de voedselbank!

Het zal niet voor iedereen mogelijk zijn om op het werk deze tips toe te passen. Maar weggooien is zonde, is ons motto. Dus zit in de Werkfruitbox fruit of snackgroente wat (bijna) niet gegeten wordt, overleg dan met ons om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen. Stuur een mail naar: info@werkfruit.nl. En al het fruit wat we toch mee terugnemen wordt door onze collega’s gebracht bij de Voedselbank!

Voedselbank

Recept video

In de onderstaande recept video laten we zien hoe je heel makkelijk een heerlijke smoothie maakt!

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.