Home - Blog - Zin in een zomerse lunchsalade?

Zin in een zomerse lunchsalade?

Geïnspireerd op de producten uit onze Werkfruit box hebben wij een heerlijk recept samengesteld voor een zomerse lunchsalade. Want nu eindelijk de zon weer overuren maakt en het echt voelt als zomer kunnen de zomerse gerechten niet ontbreken. Dit recept is gemakkelijk te maken en zit boordevol met gezonde ingrediënten zoals nectarines, snackkomkommers en tomaatjes. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je de Werkfruitbox plundert voor de ingrediënten. Maar thuis deze salade maken en meenemen naar het werk om je collega's te trakteren op een overheerlijke lunch is natuurlijk wel een goed idee😉

Wist je dat nectarines echt powerfruit is? Ze zijn rijk aan vezels maar bevatten ook veel vitamines zoals, A, C en E. Nectarines zijn op hun best in de maanden juli en augustus. Ze zijn rijp als je ze zachtjes in kunt drukken. Als ze eenmaal rijp zijn kun je ze het beste in de koelkast bewaren. Zijn ze nog te hard om te eten? Leg ze dan op een fruitschaal met bananen. Dan rijpen de nectarines sneller. Let wel op ze voorzichtig te behandelen. Zacht zomerfruit is gevoelig voor temperatuurwisselingen en harde aanrakingen.
Heb je perfecte en rijpe nectarines? Dan is het tijd om het onderstaande recept te maken!

Zomerse lunch salade met nectarines, snacktomaatjes en burrata

Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen):
- 4 nectarines
- 8 snackkomkommers
- 200 gram snacktomaatjes
- 1 kleine rode ui
- 200 gram romaine sla
- 1 handje basilicum
- 1 bol burrata
- 75 gram parmaham
- 2 tot 4 eetlepels balsamico azijn
- olijfolie
- peper & zout
- grote saladekom

Bereidingswijze:

Snij de nectarines in grove parten en de snackkomkommers in plakjes. Halveer de tomaatjes en snij de ui in dunne ringen. Snij het kontje van de romaine sla en trek de krop uit elkaar. Was vervolgens de losse bladen onder de kraan. Doe de gesneden ingrediënten bij elkaar in een kom. Haal de burrata uit de verpakking en breek deze in grove stukken en doe dit bij de andere ingrediënten in de kom. Haal de parmaham uit de verpakking en verdeel de plakjes los door de salade. Snij of scheur de basilicum in grove blaadjes en verdeel ook dit door de rest van de salade. Mix 4 eetlepels balsamico azijn met 2 eetlepels olijfolie en voeg dit toe. Bestrooi naar smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar en voilà de zomerse salade is klaar om gegeten te worden. Lekker om te serveren met een stuk knapperig, vers brood.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.