De wilde perzik is in opkomst in Nederland. Je ziet ze tegenwoordig overal in de supermarkt en bij de
groentespeciaalzaken liggen. En dus ook in onze fruitboxen kom je ze volop tegen in de zomer!
De wilde perzik of bosperzik is het broertje van de "gewone" perzik, hij heeft wit vruchtvlees en is zoeter en voller van
smaak. De wilde perzik kan je met en zonder schil eten en is heerlijk in salades of bijvoorbeeld gegrild op de BBQ.
Het makkelijkste is om de perzik door de helft te snijden en de twee helften van elkaar
te draaien om de pit te verwijderen.
Bekijk een video hoe je een perzik snijdt hier >>
VideoWe hebben niet alleen heerlijke perziken in onze fruitboxen, maar nectarines zijn ook weer volop aanwezig.
Deze twee vruchten lijken ontzettend op elkaar, maar wat is nou het verschil? De nectarine is eigenlijk een mutant van de perzik, hij heeft een gladde schil i.p.v. een zachte schil zoals de perzik. Veel mensen denken dat de nectarine een kruising tussen de pruim en de perzik is, maar dat is niet waar! Het is eigenlijk net als de wilde perzik, een broertje of zusje van de "gewone" perzik. Je eet hem hetzelfde en de schil is misschien iets aan aangenamer om op te eten omdat hij glad is.
Wist je dat de pitten van de perzik lijken op die van amandelen. Alleen kan je deze helaas niet eten. De pitten van perziken en nectarines zijn giftig doordat ze cyanide bevatten. Het gif kan schildklierproblemen veroorzaken en er is zelfs kans op het oplopen van een cyanidevergiftiging.
Probeer gratis proefbox