Home - Blog - Oefeningen voor achter je bureau

Oefeningen voor achter je bureau

Oefeningen voor achter je bureau

Herken je dit: aan het einde van de dag, last van een stijve rug, nek of vermoeidheid. Dan is het verstandig om iets meer te bewegen tijdens je werkdag. En nee, je hoeft hiervoor niet speciaal naar buiten, sportkleding aan te trekken of een rondje te gaan hardlopen. Doe wat oefeningen achter je bureau of bij je werkplek om weer even te ontspannen en je weer fris terug aan de slag te gaan.

Oefening 1

Sta op en ga weer zitten, zonder je handen te gebruiken. Dit klinkt gemakkelijk, maar let er maar eens op. Je zet je vaker af met je handen dan je denkt. Of aan je bureau of bureaustoel. Door dit te doen moet de kracht uit je bovenbenen komen en worden je spieren meer benut. Doe dit een keer of 5, of bijvoorbeeld als je aan het bellen bent.

Oefening 2

Stretch je rug, door je zelf een dikke knuffel te geven. Leg hiervoor je rechterhand op je linker schouder en je linkerhand op je rechter schouder. Adem een aantal keren rustig in en uit. Vaak als je lang hebt gezeten in dezelfde houding, dan hoor je zelfs je wervels een beetje knakken. Daarnaast is het meteen een oefening om te ontspannen, even rustig adem halen zorgt voor een momentje van bezinning en hierdoor kan je weer wat ruimte creëren in je hersenen om de juiste keuzes te maken.

Oefening 3

Loop wat vaker, door bijvoorbeeld even naar je collega te lopen op kantoor. Naar de printer of koffie automaat te lopen of loop even naar de Werkfruitkist en haal voor jezelf en je collega’s een lekker stukje fruit.

Fruit op kantoor

Oefening 4

Stretch je rug en armen. Kijk omhoog en strek je armen in de lucht, breng je handpalmen naar elkaar en verstrengel je vingers. Buig dan je handpalmen richting het plafond en strek je uit. Doe dit terwijl je rustig in en uit ademt.

Oefening 5

Torso twist, onze laatste oefening. Pak met je rechter hand je linker pols vast en trek deze met gestrekte rug naar rechts, adem in en adem uit als je weer terug draait naar het midden. Doe dit ook met je andere arm, dus pak met je linker hand je rechter pols vast en trek naar links. Als het goed is voelt je rug nu wat losser.

 

 

Take a break!

Er zijn natuurlijk nog veel meer oefeningen te vinden die je op je werkplek kunt doen, wat wij vooral belangrijk vinden is dat even een break neemt in plaats van heel de dag maar door te blijven gaan. Die break zorgt ervoor dat je hoofd even rust krijgt en daardoor heb je daarna weer ruimte in je hersenen voor nieuwe informatie en ideeën en kan je weer met meer energie verder aan je werk.

 

Vraag hier je gratis fruitbreak aan

Proefbox aanvragen

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.