Home - Blog - Nieuwe oogst conference peren

Nieuwe oogst conference peren

Onze peren worden geoogst!

Vanaf 2 september is het in de boomgaard van Werkfruit weer een drukke bedoening. Onze peren worden geoogst! Werkfruit heeft in de boomgaard maar liefst 4 rassen peren, waarvan er meestal wel één terug te vinden is in de Werkfruitbox.

Eén van onze favoriete peren is de Conference peer. Een heerlijke handpeer, vol van smaak en vooral erg sappig! Het mooie van deze peer is, dat als hij nog niet helemaal rijp is, hij ook lekker is om te eten. Eet hem vooral met schil, want hierin zitten de meeste vezels en vitaminen.

De rijpheid van de peer herken je aan de ‘nek’. Is die strak en de schil glad? Dan is de peer goed knapperig en lekker stevig. Heb je hem liever nog rijper? Wacht dan tot de steel en de schil een beetje meegeven. Dan is hij mals en sappig. Hoe rijper de peer hoe gezonder hij is! Dus laat hem nog wat langer liggen als je echt gezond bezig wilt zijn 😉

 

Wil je onze peren proberen, vraag dan onze gratis proefbox aan.

Gratis Proefbox

Ingedut? Eet een peertje!

Peren zijn niet alleen erg lekker, maar ook goed voor de gezondheid. Peren bevatten veel vezels, vitaminen en antioxidanten.

Vol met koper
Een peer bevat ongeveer 15% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid koper. Dat mineraal is essentieel voor een gezond centraal zenuwstelsel. Het uiteindelijke effect op je hersenen? Een snellere communicatie tussen je zenuwen. Hierdoor leren we sneller dingen aan en wordt ons geheugen sterker. Een peer wakkert je concentratie aan en maakt je slimmer.  En slim peertje dus!

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.