Home - Blog - Lekkere lychees in de Werkfruitbox! Maar wat zijn lychees eigenlijk?

Lekkere lychees in de Werkfruitbox! Maar wat zijn lychees eigenlijk?

Lychees zijn exotische vruchten en komen meestal uit China, Afrika, Israël of Mexico. Ze groeien aan bomen van wel 20 meter hoog waarbij ze vastzitten aan trossen met 5 tot 30 stuks aan één tros. Het lychee seizoen is meestal in januari en dan zitten ze ook in de Werkfruitbox. Werkfruit werkt met name met seizoensfruit, omdat dan het fruit op zijn best is!

Een lychee is op zijn best als de schil mooi roze/rood van kleur is. Hoe donkerder de schil, hoe ouder de lychee is en vaak dan ook minder lekker. De schil en de pit van de lychee kan je niet eten.

Werkfruit lychees seizoensfruit

Hoe maak je een lychee schoon?

Dat kan op meerdere manieren, je kunt met je duimen onderaan de schil duwen en dan druk je zo de vrucht naar buiten. Je kunt dan om de pit heen eten net als bij een pruim of kers. Maar je kunt ook een mesje gebruiken om de schil en de pit te verwijderen. Snijd dan de schil een beetje in en pel de schil van de vrucht. Snijd dan de lychee door over de helft zodat je makkelijk de pit kan verwijderen.

Moet je lychees in koelkast bewaren?

Daar zijn de meningen over verdeelt. Maar als je de vrucht langer wilt bewaren, dan zouden wij aanraden om de lychees in de koelkast te leggen. Anders is een koele plek zoals de kelder ook goed, alleen dan kan je ze beter wel binnen een paar dagen opeten. Lychees zijn het lekkerst als je ze buiten de koelkast bewaart, hier blijven de aroma’s het mooist aanwezig. In de koelkast kan de smaak iets achteruit gaan, maar op die manier kan je wel langer genieten van je lychees!

Hoe smaakt een lychee?

Een lychee heeft een zoete, kruidige smaak en ze zijn heel sappig! Je ziet ze vaak in fruitsalades of in een gewone salade zijn ze ook erg lekker! Maar ook de combinatie van ijs en lychees is echt een aanrader!

Lychees bevatten veel vitamines (C, B1, B2, B3, B6 en B11) en zijn een bron van vitamine C en Koper. Een lekkere gezonde vrucht dus, die je prima als tussendoortje kunt nemen!

 

bron: veggiepedia

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.