Home - Blog - Eet een lekker broodje gezond met Werkfruit

Eet een lekker broodje gezond met Werkfruit

Gezond lunchen dat is niet moeilijk zou je denken. Maar de verleidingen in de bedrijfskantines of restaurants zijn soms moeilijk te weerstaan. Daarom geven wij van Werkfruit tips om wat extra groente en fruit toe te voegen aan je lunch. Dat hoeft niet moeilijk te zijn, met een stukje peer en wat snoeptomaatjes kom je al een heel eind.

Waarom is groenten fruit eten tijdens je lunch zo belangrijk?

Het voedingscentrum adviseert om dagelijks minimaal 250 gram groente en 2 tot 3 stuks fruit te eten. Veel mensen vinden het niet altijd even makkelijk om aan deze hoeveelheid te komen. Maar door aan je lunch wat fruit en wat groente toe te voegen kom je al snel dichter bij je doel.

Als je je lunch overslaat heb je kans dat je energie niveau daalt aan het eind van de middag. Je wordt minder scherp en rond een uurtje of 3 krijg je trek. Je gaat dan sneller grijpen naar een snelle ongezonde snack om je honger te stillen. Door een gezonde en voedzame lunch te nuttigen blijft je energie op pijl en blijf je productiever. En het blijkt ook nog eens dat je werkprestaties verbeteren, gezonde voeding heeft namelijk invloed op je intelligentie, leervermogen en concentratie. Zo is die gezonde lunch break niet alleen maar lekker, maar ook nog eens heel nuttig, voor jou en je werkgever!

Proefbox aanvragen

Tips voor een gezonde lunch:

  • Kies voor volkorenbrood hierdoor krijg je lekker veel vezels binnen en dat zorgt weer voor een verzadigd gevoel. Brood bevat veel koolhydraten, eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen, zoals ijzer. En brood is een belangrijke bron van jodium, omdat er speciaal bakkerszout wordt gebruikt, waaraan jodium is toegevoegd.
  • Beleg je brood met kaas, magere vleeswaren of een groentespread. Maar je brood met humus of pindakaas is ook een hele lekker en gezonde manier van het beleggen van je boterham.
  • Voeg wat groente toe aan je lunch door je brood met beleg nog af te garneren met wat stukjes gesneden komkommer, snoeptomaatjes of plakjes snackpaprika uit de Werkfruitbox.
  • En een stukje fruit bij de lunch is altijd een goed idee, of je deze nou door een schaaltje yoghurt doe of je boterham met kaas belegt met wat plakjes peer. Die extra vitamines heb je op deze manier toch weer binnen!

Niet onbelangrijk, gezond eten helpt je om je lekkerder in je vel te laten zitten. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk! Je bent minder vatbaar voor ziektes en door het toevoegen van extra vitamines aan je lunch, herstel je ook weer sneller van bijvoorbeeld een verkoudheidje. Dus hop hop, naar de Werkfruitbox om een extra stukje groente of fruit te pakken en een lekkere lunch mee te maken.

Bekijk onze receptvideo voor meer inspiratie

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.