Home - Blog - Begin je werkdag goed, met Werkfruit bij je ontbijt!

Begin je werkdag goed, met Werkfruit bij je ontbijt!

Bekijk ons ontbijt receptvideo hier

Met Werkfruit ontbijten

Een goed ontbijt zorgt voor genoeg energie!

Je hoort vaak mensen roepen dat ontbijten zo ontzettend belangrijk is, maar waarom is dat eigenlijk?

 

Een goed ontbijt zorgt er voor dat je motor als het ware gestart wordt. Door direct wat te eten nadat je wakker bent geworden, wordt je glucosevoorraad in je lever weer aangevuld. Dit zorgt ervoor dat je hersenen weer energie krijgen om weer te functioneren.

Tips voor een gezond ontbijt:

  • Zorg voor eiwitten, zoals yoghurt, kwark, kaas of vleeswaren. Eiwit is belangrijk. Het levert calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Dus daarom zeggen ze ookwel, eiwitten zijn goed voor je botten!
  • Neem tijd om te ontbijten, of dit nu thuis of op het werk is. Eet met aandacht, zodat de voedingsstoffen tot je lichaam en geest kunnen doordringen. Zo krijg je later op de ochtend minder snel trek in iets anders.
  • Kies voor volkoren, havervlokken en noten, deze producten bevatten meer vezels dan de bewerkte varianten. Zo behoud je langer een vol gevoel omdat ze langzame koolhydraten bevatten. Deze geven heel de ochtend steeds een beetje energie af.
  • Beperk suikers in je ontbijt,  suikers zorgen voor een snelle energie boost. Maar geven daarna ook weer snel een dip. Wil je toch iets zoets toevoegen, kies dan voor een banaan en prak deze door je yoghurt of beleg je boterham of cracker hiermee.

Je ontbijt overslaan, is dat erg?

Ontbijten zorgt voor nieuwe energie na de nacht. Je hebt vaak al meer dan 10 uur niks gegeten als je ’s ochtends opstaat. Het is daarom belangrijk dat je spijsvertering weer op gang komt.

 

Mensen die niet ontbijten krijgen in de loop van de ochtend vaak eerder trek. Als je dan geen gezond eten bij je hebt, is de kans groter dat je in de kantine of op een station een ongezonde snack koopt.

Onderzoek naar overslaan ontbijt

Het verband tussen regelmatig eten en het risico op hart- en vaatziekten, kanker, diabetes type 2 en overgewicht wordt veel onderzocht. Vermoedens bestaan dat hoe laat we eten, hoe vaak we eten en maaltijden overslaan, een effect kan hebben op onze gezondheid.

 

Maar het overslaan van het ontbijt kan ook samenhangen met andere ongezonde gewoonten, zoals veel snacken, roken en alcohol drinken. Het is daarom lastig vaststellen of er een verband is tussen overgewicht, ziekten en niet ontbijten.

bron: www.voedingscentrum.nl

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.