Home - Blog - Het Werkfruit moment van Gijsbert

Het Werkfruit moment van Gijsbert

Wie: Gijsbert van Randwijk

Wat: Oprichter en eigenaar van Werkfruit

Waar: Strijensas

Gestart in: 2015

Als je opgroeit terwijl je ouders een fruitbedrijf runnen kan het niet anders dan dat je ook dol bent op fruit. Dat hij later zelf ook 3 fruitbedrijven zou hebben waarvan Werkfruit er één van is, is dan ook niet verbazingwekkend. Het spreekwoord: ‘De appel valt niet ver van de boom’ is hier zeker van toepassing! Sterker nog, die groeit Gijsbert liever aan de bomen in zijn ‘Werkfruit’ boomgaard. Wij vroegen de oprichter en eigenaar van Werfruit naar zijn favoriete fruitmomenten. Nieuwsgierig of hij net zo dol is op fruit als dat je zou denken? Of dat hij toch liever gaat voor een andere snack? Je leest er alles over in deze blog!

Wat is jouw favoriete Werkfruit snack?

‘We beginnen meteen met een lastige vraag, ik kan echt niet kiezen tussen alle lekkere fruitsoorten!’ Het valt even stil en Gijsbert denkt na. ‘Oké, ik denk dat ik het weet! Druiven! Die vind ik heerlijk en dan vooral zo uit het vuistje. Of kiwi’s! Maar dan wel zonder schil. Ik weet dat er veel mensen zijn die ze met schil eten maar daar ben ik er niet één van.

‘Ik eet echt alle fruitsoorten erg graag, minimaal 4 stuks per dag. Dat kan ook niet anders, sinds mijn jeugd ben dagelijks in contact met fruit. Voor mij is het echt onderdeel van mijn leven. Al moet ik zeggen dat het fruit vroeger wel anders was dan nu. Toen was het voornamelijk Nederlands fruit zoals appels, peren, pruimen en bessen. Exotisch fruit was moeilijk tot niet verkrijgbaar. Dat is in de loop der jaren wel veranderd! Nu hebben we allerlei soorten fruit in de Werkfruitkisten zitten. Maar wel altijd fruit uit het seizoen. Dit om zo ecologisch verantwoord met de natuur om te gaan en onnodige foodmiles te besparen. En door fruit uit het seizoen te gebruiken hebben we ook veel meer grip op de kwaliteit en kunnen we deze beter waarborgen’

Wanneer is jouw Werkfruit moment?

‘Ik start met mijn eerste fruitstuk rond half 11/11u. Tijdens de eerste pauze van de dag. Ontbijten met fruit doe ik dan weer niet. Maar de rest van de dag haal ik dat ruimschoots in. Tijdens ieder snackmoment pak ik wel fruit. Ik snoep dan ook nooit echt ongezonde dingen. Liever een bakje blauwe bessen dan een zakje met snoepjes. Die zijn bij mij zo op! Aan het einde van de middag pak ik graag een banaan. Die geven mij net die extra power en energie om de laatste werkuren door te komen. Dat voel je ook direct, niets anders geeft zo snel weer energie. Daar kan geen reep chocola tegenop!’

Na het avond eten en later op de avond pak ik ook graag nog eens stuk fruit. Ik eet trouwens liever geen snackkomkommer of snoeptomaatjes. Ik weet dat het geliefde snacks zijn in de Werkfruitkisten maar ik hou persoonlijk liever van zoet dan hartig. Ieder zo zijn persoonlijke voorkeur.’

Wat doe jij als je een dag niet zo fris en fruitig opstaat?

‘Als ik niet zo fris en fruitig op sta… Dat komt eigenlijk niet zo vaak voor. Ik doe wat ik heel erg leuk vind en dat geeft me veel energie. Merk ik dat ik dit niet heb dan ga ik graag even de natuur in. Hier in de polder in Strijensas is het heerlijk. De natuur zien en beleven, daar wordt ieder mens rustig van. En in de natuur maak je ook van alles mee. Hier is volop wildlife te vinden, denk aan hertjes, hazen, vogels etc. Dus een rondje lopen dat doet een mens zeker goed. Niet alleen in de ochtend maar ook in de avond om de dag op een goede manier af te sluiten. Dat is een aanrader voor iedereen!’

Waarom gun jij andere ook een Werkfruit moment?

‘Ik snap dat ik als eigenaar van Werkfruit een voorbeeldfunctie heb als het aankomt op het promoten van fruit. Maar ook al zou ik dit niet zijn zou ik het iedereen aanraden en gunnen om veel fruit te eten. Fruit is ontzettend gezond en het geeft niet alleen energie maar ook plezier. Het is een natuurproduct en het doet wat met je. In tegenstelling tot bewerkte voedingsmiddelen die kunstmatig zijn, dat voelt leeg, nep en niet echt. Het is een wonderlijk proces, dat van fruit. Van niets naar iets, van bloesem naar vrucht. Het is echt een cadeautje van moeder natuur, waar je ook nog eens goed door gaat voelen omdat het bijdraagt aan je gezondheid. Mij kost het in ieder geval moeite om van fruit af te blijven.’

‘Veel mensen eten te weinig fruit en dat vindt ik zo zonde. Dat is ook één van de redenen waarom ik met Werkfruit ben gestart. Mensen kiezen voor kant en klare snacks terwijl de natuur zoveel gezonds heeft te bieden. Fruit heeft een oud bollig imago, met Werkfruit proberen we dat te veranderen. We sporen graag heel werkend Nederland aan dat er niets mooiers is dan fit, vitaal en krachtig op de werkvloer te verschijnen. Fruit kan hier namelijk voor zorgen, maar dan moet je het wel eten!’

Met welk stuk fruit zou jij jezelf vergelijken?

‘Met banaan natuurlijk! Banaan is een teken van power en energie. En ik zit elke dag vol power en energie! Ik sta positief in het leven en zie overal kansen. Misschien soms ook wel te veel kansen, dat is mijn valkuil. Ik wil altijd aan de slag en pak graag door. Werkend Nederland fan maken van Werkfruit, dat is mijn missie! En ik ga net zo lang door, met hulp van de rest van het team natuurlijk, totdat we iedereen van minimaal 2 stuks fruit per dag kunnen voorzien! Want een goede gezondheid, dat gun je toch iedereen?!’

 

Enthousiast geworden door Gijsbert zijn verhaal en ook jouw werkvloer van krachtvoer willen voor zien? Klik dan op onderstaande button en vraag gratis en vrijblijvend een proefbox vol heerlijk en vers fruit aan!

Gratis proefbox aanvragen

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.