Fijne Valentijnsdag! Vandaag is het 14 februari, de dag van de liefde. En je weet wat ze over liefde zeggen: Die gaat door de maag. Dus een recept om het hart van jouw geliefde voor je te winnen kon natuurlijk niet achterblijven.
Geïnspireerd op de producten uit onze Werkfruit box hebben wij een heerlijk recept samengesteld voor de allerlekkerste pannenkoeken. Deze zijn ook nog eens gluten, zuivel en soja vrij! Dus je kunt je lover (of jezelf) verwennen zonder schuldgevoel. Vergeet je zelf niet om wat extra liefde en passie toe te voegen?
Ingrediënten (voor ongeveer 6 pannenkoekjes):
- 2 eetlepels kokosyoghurt (een andere plantaardige yoghurt of Griekse yoghurt kan ook) evt nog wat extra als garnering tussen de pannenkoekjes
- 4 eetlepels glutenvrij zelfrijzend bakmeel* (verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan
- 4 passievruchten
- boter om in te bakken
Mix het ei samen met een theelepel bakpoeder. Voeg vervolgens de 2 eetlepels kokosyoghurt en 4 eetlepels glutenvrij zelfrijzend bakmeel toe. Roer het geheel goed door tot er een gladde massa ontstaat. Verhit vervolgens de boter of kokosolie in een pan en snijd de banaan in plakjes. Pak voor 1 pannenkoekje ongeveer een eetlepel aan beslag en doe dit in de pan. Je kunt het beste 3 pannenkoekjes tegelijkertijd in de pan bakken. Verdeel 4 plakjes banaan per pannenkoekje op de ongestolde kant van het beslag in de pan. Bak het pannenkoekje goudbruin en draai hem vervolgens om. Bak ook deze kant met de bananenplakjes goudbruin. Snijd ondertussen de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees uit en doe dit in een kommetje. Haal de pannenkoekjes van het vuur en laat ze kort afkoelen. Begin vervolgens te stapelen door 1 pannenkoekje op een bord neer te leggen, bestrijk met wat (kokos) yoghurt en top het af met het vruchtvlees van de passievrucht. Herhaal deze stap net zolang totdat de pannenkoekjes op zijn en je een mooie stapel hebt. Top de bovenkant af met extra plakjes banaan. Speciaal voor Valentijnsdag in de vorm van een hartje om je geliefde te verrassen met deze mooie stapel. Of gun jezelf wat extra liefde en eet deze mooie stapel lekker zelf op.
EET SMAKELIJK!
*Door het gebruik van het glutenvrije zelfrijzend bakmeel worden de pannenkoekjes extra fluffy.