Home - Blog - Interview met een toffe peer en tevens de oprichter van Werkfruit: Gijsbert van Randwijk

Interview met een toffe peer en tevens de oprichter van Werkfruit: Gijsbert van Randwijk

Wie: Gijsbert van Randwijk

Wat: Eigenaar Werkfruit, van Randwijk en van Doorn Fruit BV en LekKers

Waar: Strijensas

Gestart sinds: 2015

 

Vertel even kort wie u bent en wat u doet?

‘Ik ben Gijsbert van Randwijk, 60 jaar oud, getrouwd met Ada, vader van 3 dochters en 4 pleegzonen en opa van heel veel kleinkinderen. En buiten een gezegend man, ben ik directeur van Werkfruit en eigenaar van een fruitteelt- en fruitverwerkings bedrijf. Waarbij zoals je kunt begrijpen, veel komt kijken zoals het leidinggeven en aansturen van een team met medewerkers. Maar daar gaan we vast later nog verder op in.’

Waar bent u geboren en getogen?

‘Mijn roots liggen niet in de Hoeksche Waard, ik ben geboren en getogen in Lopik. Op mijn 18e ben ik verhuisd naar Ophemert, regio Betuwe. Mijn ouders hadden daar een fruitteeltbedrijf waar ik mijn passie voor fruit telen ontdekte en ook met hen deelde. Het bedrijf was alleen niet groot genoeg en had ook geen doorgroeimogelijkheden om samen te runnen met mijn ouders. Per toeval stuitte ik op een fruitteeltbedrijf in de Hoeksche Waard dat te koop stond. Dit voldeed aan alle eisen en besloot dit toen te kopen. Ik heb toen huis en haard verlaten en ben met mijn vrouw en oudste dochter van toen 6 weken oud naar Strijensas verhuisd. Het was een risico maar bleek een goede zet.’

Wat doet Werkfruit? Omschrijf dit in 2/3 zinnen.

‘Werkfruit verzorgt boxen met fruit aan bedrijven, scholen en kantoren. Het fruit dat wij leveren is, zover dat mogelijk is, lokaal geteeld met zo min mogelijk foodmiles. Het fruit waarbij we genoodzaakt zijn dit wel van ver te halen zoals bananen zijn altijd gecertificeerd, hebben een keurmerk en zijn Fairtrade.’

Wanneer en waarom bent u Werkfruit gestart?

‘Met een grote passie voor fruit, een eigen boomgaard en een fruitverwerkingsbedrijf zag ik in 2015 een mooie kans. Ik hoorde verhalen over ongezonde snacks op de werkvloer en kreeg een ingeving om hier iets mee te gaan doen. Aangezien ik ook de middelen en ruimte al in bezit had was het een kleine stap om het eens te gaan uitproberen. Ik zocht contact met lokale bedrijven om te peilen of er eventuele interesse in fruitboxen was. De fruitboxen werden enthousiast ontvangen en zo startte ik met de eerste klanten. We begonnen lokaal in een straal van 20 km met rondbrengen. Na het eerste jaar ontstond er twijfel om door te gaan. Het was te veel werk om het zelf te blijven doen maar ook een grote stap om te investeren in personeel. Toch bleef mijn overtuiging dat dit een succes zou kunnen worden en mijn behoefte om te kunnen bijdragen aan de gezondheid van de bevolking. Ik besloot daarom ook om er voor te gaan. Ik nam een accountmanager in dienst en dat was met succes. Onze klantenkring groeide en daarmee groeide we zelf als bedrijf ook.’

Waar komt de naam Werkfruit vandaan?

‘We zijn begonnen onder de naam Streekfruit. Dit omdat we voornamelijk lokaal leverde. Naarmate wij verder groeide en ook ver buiten onze regio gingen leveren dekte de naam de lading niet meer. We ontgroeide letter de naam ‘Streekfruit’ en besloten daarom om onder de naam ‘Werkfruit’ verder te gaan.’

Wat is de missie van Werkfruit?

‘Medewerkers van bedrijven laten genieten van ons lekkere en gezonde fruit. En dan niet zomaar fruit, nee fruit dat bewust is geteeld. Of dat nu is omdat het uit onze eigen boomgaard komt of dat het een gecertificeerd keurmerk heeft.’

Hoe gaat u (samen met het team van Werkfruit) dat bereiken?

‘Door een goede samenwerking, zowel met ons personeel als met onze klanten. De juiste service bieden en beloftes nakomen die je hebt beloofd. Wij bieden de beste prijs/kwaliteit verhouding. En dat is een bewuste keuze. Wij willen de beste zijn maar niet de grootste. Dit om zo de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen.’

Waar ligt de grootste uitdaging voor Werkfruit?

‘Ook wij hebben te maken met uitdagingen op het moment. Door klimaatverandering mislukken de oogsten en is er minder aanbod. Kwalitatief goed fruit regelen is dus zeker een uitdaging. Daarnaast zijn wij een groeiend bedrijf en daarbij komt dus ook ‘groeipijn’ kijken. We willen graag een duurzaam bedrijf opbouwen met personeel dat daar bij past.’

Wat heeft het starten van Werkfruit u gebracht?

‘Vooral heel veel arbeidsvreugde! Ik vind het leuk wat ik doe. Zowel het werk zelf als de samenwerking met mijn medewerkers. En dat is uiteraard een mooie combi. Mijn handelsgeest die ik van nature bezit drijft goed binnen mijn bedrijven. En buiten dit alles vind ik het ook heel fijn dat ik door Werkfruit kan bijdragen aan de gezondheid van de samenleving.’

Waar bent u het meest trots op?

‘Het meest trots ben ik op het Werkfruit team. Op het werk dat wat we samen leveren en wat we daarmee gedaan krijgen. Dat was zonder hen nooit gelukt. En natuurlijk de tevreden klanten niet te vergeten!’

Wat zijn toekomstdromen?

‘Zoals eerder al benoemd heb ik niet de ambitie om van Werkfruit het grootste fruitleveringsbedrijf te maken. Ik vind kwaliteit en tevredenheid behouden vele malen belangrijker. Goede service blijven verlenen met tevreden klanten en daarbij gestaag te blijven groeien vind ik een mooi streven.’

Wat zou u de lezers van dit interview willen meegeven?

‘Geniet van de heerlijke producten die de natuur biedt! Wij kunnen je hier uiteraard bij helpen met één van onze Werkfruitboxen.’ 😉

Proefbox aanvragen

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.