Home - Blog - De lekkerste kersen uit de Hoeksche Waard

De lekkerste kersen uit de Hoeksche Waard

Gijsbert van Randwijk de eigenaar van Werkfruit teelt naast een aantal hectare peren, ook heerlijke Hollandse zoete kersen. Hij is de kersenspecialist van de Hoeksche Waard en teelt dan ook de lekkerste kersen uit de regio onder de naam LekKers.

Onze kersen worden milieuvriendelijk geteeld en hebben een unieke volle en zoete smaak wat ze onderscheid van de meeste Europese rassen. Gijbert teelt maar liefst 16 verschillende rassen kersen waardoor hij de hele kersen periode (juni t/m augustus) kan oogsten.

De kersen van LekKers worden elke dag vers geplukt en liggen de volgende dag in de kraam of gaan mee in de Werkfruitbox. De kersen smaken vol en zoet en zijn groot en donker van kleur. Precies hoe kersen moeten zijn.

Voor een goede beschikbaarheid van kersen in de ‘kersenperiode’ telen we diverse rassen. Vroege, middel-vroege, middel-late en late rassen zijn voor deze spreiding van belang, maar ook voor de variatie. Ieder ras heeft zijn eigen smaak, bite en kleur.

Een greep uit de rassen die we telen:

Ras Pluktijd
Burlat vroeg
Merchant vroeg
Bellise middel-vroeg
Brooks middel-vroeg
Giorgia middel-vroeg
Summit middel
Van middel
Lapins middel-laat
Kordia middel-laat
Regina laat

Meer over kersen*

Kersen behoren tot de steenvruchten, net als pruimen. Ze zijn familie van de roosachtigen. De smaak kan zowel zoet als zuur zijn. In België wordt de zoete kers ‘kers’ genoemd en de zure kers ‘kriek’. Zoete kersenrassen zijn er in verschillende kleuren, zoals zwartpurper, helderrood, geel met een rode blos en oranjegeel. Je kunt kersen het beste op een koele plek bewaren. Kersen worden met name veel geteeld in het buitenland en in de supermarkt zijn dat ook vaak de kersen die je tegen zult komen. Maar komen steeds meer Nederlandse kersentelers bij, het klimaat in Nederland wordt steeds aangenamer voor het telen van kersen en door de innovatieve overkappingen zijn er in Nederland als kersen vanaf eind juni tot en met eind augustus.

Kersen zijn naast dat ze heel lekker zijn ook ontzettend gezond. Ze bevorderen de slaap, bevatten veel vitamines en antioxidanten. Daarnaast bevatten ze helemaal niet zo veel calorieën en kan je best een schaaltje kersen eten, want dat kost je maar 108 kilocalorieën.

 

(*bron Veggipedia)

 

Kersen in de Werkfruitbox

De kersen zitten dit jaar  vanaf 6 juli in de Werkfruitbox small, medium en large. Waarbij in de S & M pakketten 500 gram kersen meegeleverd worden en in onze L pakketten 1 kg kersen zitten.

 

Mocht je extra kersen in je werkfruitbox willen in deze periode of heb je een basis pakket en wil je toch kersen? Dan kan je ze bijbestellen via onze binnendienst: info@werkfruit.nl.  De kersen zijn bij te bestellen in de weken 28, 29 en 30. 

Contact

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.