Home - Blog - Snack Paprika’s

Snack Paprika’s

Lekker vers van dichtbij

Deze zomer hebben we extra grote puntpaprika’s in de fruitbox. Paprika’s zijn vruchtgroenten en zijn lekker als tussendoortje, zoet en knapperig.

De meeste paprika’s worden rondom het Middelandse zee gebied geteeld. Onze paprika komen uit Nederland en worden in de kas geteeld. Duurzaam, dichtbij dus.

Paprika’s zijn lekker als tussendoortje. Snij er plakjes van en doe ze op je boterham met kaas, of in je salade. Ook lekker om reepjes paprika te dopen in hummus of roomkaas. Een lekker hartig  tussendoortje om je middagdip te laten verdwijnen.

Gezond

Net als veel andere groentesoorten zijn paprika’s gezond, bevatten ze veel vezels, voedingsstoffen en weinig calorieën. Goed voor de darmen dus!

En wist je bijvoorbeeld dat rode paprika’s vol met vitamine C zitten, twee keer zo veel als de groene variant.

In 100 gram paprika zit ruim 200% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. En 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine A.  Vitamine A is van belang voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem.

Van paprika is aangetoond dat het nuttigen ervan de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verlaagd, tevens wordt de kans op diabetes 2 kleiner. De anti-oxidanten uit de paprika maken vrije radicalen onschadelijk. Dit zijn schadelijke stoffen die de kans op kanker vergroten.

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.