Home - Blog - Seizoensfruit in de Werkfruitkisten

Seizoensfruit in de Werkfruitkisten

Na een koud, grijs en wisselvallig voorjaar is de zomer met warme dagen nu eindelijk in zicht. En met de wisseling van het seizoen komt er in de Werkfruitkisten ook een wisseling van het fruit. Wij werken namelijk altijd met seizoensfruit. Dat is niet alleen beter voor het milieu maar zorgt ook voor voldoende variatie. Zo blijft het altijd weer een verrassing wat voor heerlijk fruit er in de Werkfruitkisten zit.

Wat is seizoensfruit?

Het begrip ‘seizoensfruit’ verraad eigenlijk al wat het betekend: Fruit uit het seizoen. Ieder jaargetijde zorgt voor een andere specialiteiten. Groente en fruit groeit het beste met veel warmte en zon. Daarom zijn er in de zomer meer soorten fruit- en groente beschikbaar dan in andere seizoenen. Tenzij je het van ver haalt. Maar fruit importeren vanaf de andere kant voor de wereld is niet duurzaam en belastend voor het milieu. Door ons fruit van zo dichtbij mogelijk te halen besparen wij foodmiles. Bij tropische fruitsoorten zoals bananen ontkomen we er niet aan deze van ver te halen. Fruitsoorten die wij wel van ver halen (zoals dus de bananen) kopen wij in met een keurmerk. Dit kan het Rainforest Aliance keurmerk zijn, maar ook On The Way To Planetproof of een Fair Trade keurmerk. Zo proberen wij toch onze footprint te minimaliseren en betalen we een faire prijs voor onze producten.
Nu de zomer voor de deur staat, vraag je je misschien af wat er komend seizoen in de Werkfruitkisten komt. Afgelopen weken zijn er al overheerlijke mini meloenen in de kisten verschenen. Maar ook de nectarines, pruimen en druiven hebben hun entree weer gemaakt.

Als kers op de taart verschijnen binnenkort ook de kersen in de Werkfruitkisten. Deze zijn extra speciaal en lekker want ze komen uit onze eigen boomgaard! Zoals je misschien wel weet, telen wij bij Werkfruit zelf ook fruit. Niet alleen appels en peren maar dus ook verschillende soorten rassen kersen. Nieuwsgierig hoe het telen van fruit bij Werkfruit in zijn werk gaat? Lees dan de blog: Deze lente gonst het in de boomgaard van Werkfruit.

Blog

Snackgroenten

Door de hoge stookkosten en weinig zon waren ze het afgelopen voorjaar schaars. Maar inmiddels zitten deze populaire snacks weer in de Werkfruitkist: snacktomaatjes en mini komkommers! En grote kans dat er over een tijdje ook weer snackpaprika’s in de Werkfruitkisten zitten. De snackgroenten groeien in kassen in Nederland. Tijdens het zomerseizoen zijn deze dus volop verkrijgbaar. En dat is fijn voor jullie, want deze snacks zijn altijd één van de meest populaire items uit de Werkfruitkist.

Tips voor het bewaren en consumeren

In de zomer rijpt het fruit sneller door de warme temperaturen. Hou hier dus rekening mee met het bewaren van het fruit. Nectarines, perziken, pruimen, abrikozen en kiwi’s kun je het beste buiten de koelkast bewaren. Dit fruit kun je eten als je de schil zachtjes kunt indrukken. Wist je trouwens dat je al deze fruitsoorten met schil kunt eten?!
Meloen is rijp als je er met een pollepel zachtjes op kunt tikken en je een hol geluid hoort. Je kunt deze het beste twee maal door de helft snijden voordat je er kleine stukjes van maakt. Als de meloen eenmaal is aangesneden moet deze bewaard worden in de koelkast.
Snacktomaatjes bewaar je juist niet in de koelkast, dan verliezen ze hun smaak. Snackkomkommers daarentegen doen het wel goed in de koelkast.
Ook kersen zijn het langst houdbaar op een koele, donkere en droge plek. Het liefst tussen de 12-15 graden, dan zijn ze rond de 4 dagen houdbaar. In de koelkast kan ook, dan zijn ze ongeveer 2-3 dagen houdbaar.
Hou op de warme zomerdagen het fruit goed in de gaten. Als het dicht op elkaar ligt kunnen er sneller plekjes ontstaan en dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Het zou zonde zijn fruit te verspillen terwijl het zo’n heerlijke snack is tijdens een warme zomerdag!

Wil je zelf het verse seizoensfruit van Werkfruit op het werk uitproberen? Vraag dan een gratis proefbox aan! Dan komen wij deze bij jou op het werk langsbrengen en kun je zelf ons hoogwaardige kwaliteit fruit proberen.

Proefbox aanvragen

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.