Home - Blog - Samen tegen voedselverspilling

Samen tegen voedselverspilling

De verspillingsvrije week, doe jij mee?

Bij Werkfruit gaan we zo duurzaam mogelijk om met ons fruit. Al het fruit wat overblijft doneren we wekelijks aan de voedselbank. En fruit wat z’n beste tijd gehad heeft gaat naar de kinderboerderij in Oud Beijerland.

Deze week is het de verspillingsvrije week, met als doel om in te laten zien dat het verspillen van eten niet nodig is. Voedselverspillen is gewoon zonde! Daarom steunen wij dit inititiatief!

Met Werkfruit hebben we een leuk filmpje gemaakt hoe je van je oude fruit een lekkere smoothie kan maken. Dus gooi die overrijpe banaan of peer niet weg en neem je blender mee naar kantoor om er een heerlijke smoothie van te maken.

Tips om voedselverspilling tegen te gaan:

 

  • Check je voorraad, wat moet er eerst op? En kijk/voel en ruik aan de producten in de Werkfruitbox. Beginnen ze al wat zachter te worden. Kies dan eerst dat fruit. Of stimuleer je collega’s door alvast al het rijpe fruit eruit te halen en er een lekkere fruitsalade van te maken.

 

  • Leg een deel van het fruit in de koelkast. Door fruit in de koelkast te bewaren, blijft het langer goed. Dat geldt natuurlijk niet voor al het fruit. Bananen moet je juist niet in de koelkast bewaren! Maar bijvoorbeeld perziken, appels en peren blijven in de koelkast langer goed.

 

  • Maak een planning voor wat je eet. Wekelijks zitten ongeveer dezelfde stukken fruit en snack groenten in de box. Worden bepaalde soorten niet of nauwelijks gegeten. Stimuleer jezelf om ze wel te eten en zoek bijvoorbeeld een lekker lunchsalade om bepaald fruit in te verwerken.

 

  • Pas je fruitbox aan. Blijven de kiwi’s altijd liggen? Zonde om die aan het einde van de week weg te moeten gooien omdat ze te rijp zijn. Neem contact op met onze binnendienst. En dan kijken wij wat we voor jullie kunnen betekenen.

Kiwismoothie

We kunnen het niet laten, daarom hebben we nog een heerlijk smoothie recept op onze website gezet! Lekker verfrissend met kiwi. Maak hem lekker thuis of voor je collega.
Je vindt hier ons recept: kiwismoothie

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.