Home - Blog - Pruimen

Pruimen

Reine Victoria uit Numansdorp

Weet je nog vorig jaar, toen waren er veel problemen met de pruimen tijdens het oogstseizoen. De zomer was droog, en daardoor was de pruimenoogst opbrengst lager dan normaal en de pruimen bleven klein. Gelukkig waren er vele initiatieven om de boeren te helpen, want kleine pruimen betekend niet dat ze minder lekker smaken! 

Dit jaar is er weer een goede oogst van de pruimen, Werkfruit haalt zijn pruimen uit de buurt. Om precies te zijn uit Numansdorp, om de hoek bij ons fruitteeltbedrijf. Dit jaar zit het ras Reine Victoria in de Werkfruitbox een heerlijke stevige, sappige pruim met geel vruchtvlees.

Pruimen zijn steenvruchten en groeien aan bomen die 3 tot 7 meter hoog kunnen worden. Wist je dat pruimen uit Nederland erg hoog staan aangeschreven. De kwaliteit van telen ligt hier boven gemiddeld en daardoor worden ze veel geëxporteerd naar het buitenland. 

Pruimen kan je goed bewaren en als ze wat zachter worden, dan leg je ze in de koelkast zodat ze niet verder door kunnen rijpen.  Bij onze pruimen zit een bewaaradvies kaartje, hierop staan alle tips hoe je dit fruit het beste kunt bewaren. 

>>Eet-tips voor op het werk

Een pruim kan je met schil en al opeten en smaakt zoet, soms licht zurig (schil). Lekker als tussendoortje, maar ook lekker door je salade bij de lunch. Of mocht je nog niet ontbeten hebben, doe er een paar door je yoghurt of kwark. Een goed begin van de dag!

>>Niet te veel!

Let op, de pruim bevat veel vezels en stimuleert de darmbeweging. Daarnaast zit er in de pruim ook het stofje fenylsateïne en dat heeft weer een laxerend effect. Dus lekker zo’n pruim, maar let op met de hoeveelheid als je liever niet te vaak naar de WC wilt lopen ;-)

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.