Home - Blog - Gezond snacken tijdens de decembermaand

Gezond snacken tijdens de decembermaand

Appeldonuts

December is een maand vol verleidingen. Met heerlijke pepernoten, speculaas en de banketletter, maar ook de kerstkransjes, oliebollen en appelflappen. Als je toch gezond wilt doen deze maand, kan dat best een uitdaging zijn. Maar met Werkfruit heb je altijd een gezonde snack in de buurt. En wil je toch een keer wat anders, maak dan deze lekkere traktatie voor jezelf en voor je collega’s.

 

Proefbox aanvragen

Wat is een snackmoment eigenlijk? En waarom snacken we zo graag?

Een snackmoment is een eetmoment buiten je maaltijden om. Naast je ontbijt, lunch en avondeten adviseert het voedingscentrum om per dag maximaal 4 snackmomenten of extra eetmomenten te nemen op een dag. “Dit biedt structuur en regelmaat en verkleint het aantal zuuraanvallen op het gebit. Kies bij alle eetmomenten vooral voor basisproducten uit de Schijf van Vijf; deze leveren veel goede voedingsstoffen.”

Groenten en fruit zijn altijd een goed en gezond tussendoortje en dit kun je aanvullen met noten, zuivel of een cracker bijvoorbeeld.

Waarom snacken we zo graag? 

We snacken grotendeels uit gewoonte, op de automatische piloot eigenlijk. Dit is voor veel mensen één van de belangrijkste redenen om ongezond te snacken. Uiteraard zijn er ook momenten dat je snackt omdat je honger hebt en wat je dan neemt, dat hangt weer af van je omgeving. Zit je op kantoor met veel mensen die graag gezond eten, dan is de kans groter dat je kiest voor een gezonde en verantwoorde snack. Hetzelfde geldt voor wat je bijvoorbeeld in je omgeving hebt liggen. Dus staat er een grote pot met snoep op jouw bureau, dan is de kans groter dat je een snoepje pakt dan die boterham die nog in je tas of in de koelkast ligt.

Wil je gezonder snacken, maar lukt het niet altijd. Lees dan hieronder onze tips!

Tips om gezonder te snacken:

  • Zorg voor geen verleidingen in het zicht. Zet die snoep of koektrommel weg in een kast op een ander kantoor zodat de drempel om er iets uit te pakken groter wordt.
  • Zorg voor gezonde snacks die wel in het zicht staan. Bijvoorbeeld de Werkfruitkist of zet een weckpot met (ongezouten) nootjes op kantoor.
  • Spreek het uit, zeg tegen je collega’s dat je alleen maar gezond wilt snacken. En vraag of ze je hierbij willen helpen of dat ze mee willen doen? Uit ervaring weten we dat het grootste deel van de collega’s het liefst gezonder wilt doen. En hoe fijn is het als je allemaal hetzelfde doel hebt.
  • En als laatste, geniet! Als er nou toch een keer een ongezondere snack voorbij komt en je kunt de verleiding niet weerstaan, omdat dit net jouw lievelings- gebak of chocolade is. Geniet er dan vooral van en neem bij je volgende snackmoment weer iets gezonds!

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.