Home - Blog - Fruitvliegjes, wat doen we er aan?

Fruitvliegjes, wat doen we er aan?

Fruitvliegjes op kantoor? Wij hebben tips:

Fruit op het werk is natuurlijk super lekker, een luxe en stimuleert om gezond te eten tijdens je werk. Maar in de zomermaanden kan het soms wat ongemakken met zich mee brengen zoals de fruitvliegjes.

De fruitvlieg

Een klein vliegje dat leeft van ons heerlijke fruit, legt er eitjes in en binnen een dag of 10 ontstaan er weer nieuwe vliegjes. Daarnaast zorgen ze voor beurse plekken op ons fruit, wat resulteert dat we ons fruit eerder weg moeten gooien. Super zonde! Dus daarom wat tips om ze te bestrijden.

Onze tips

  • Bewaar je fruit koel (behalve tropisch fruit) en eet het snel op. Fruit dat begint te rotten, daar houden de vliegjes van.
  • Houd het schoon, gooi vuile etensresten weg in een afgesloten afvalbak en spoel koffiekopjes en wijn/sap glazen meteen om.
  • Zet een geurig kruidenplantje in de buurt van je werkfruitbox. Basilicum, lavendel, of koriander. Het zou allemaal een afwerende werking hebben voor de vliegjes.
  • Hetzelfde geldt voor knoflook, salie of kruidnagel. Fruitvliegjes houden hier ook niet van. Leg een paar teentjes knoflook, wat salie en wat kruidnagels in je werkfruitbox en dan zouden de vliegjes weg moeten blijven.
  • Maak een val voor de vliegjes, door wat wijn, azijn of bier in een glas te doen, folie erover met gaatjes erin. De vliegjes komen hier op af en kunnen er niet meer uit. Als je er op tijd bij bent kan je ze (buiten) weer vrij laten en anders verdrinken ze in de wijn.

Er zijn tegenwoordig een aantal bestrijdingsmiddelen voor fruitvliegjes te koop. Wij hebben hier al hele goede ervaringen mee, dus mocht je voor gemak gaan dan is dit zeker een optie.

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.