Home - Blog - Een mandarijntje erbij

Een mandarijntje erbij

30 november 2017

De tijd vliegt voorbij, de decembermaand staat alweer bijna voor de deur.

De tijd vliegt voorbij, de decembermaand staat alweer bijna voor de deur. De decembermaand staat voor gezelligheid, maar ook voor overheerlijke mandarijnen. Mandarijnen zijn lekker, gezond en zeer gemakkelijk te eten.
Sint en mandarijnen?

In december zien we mandarijntjes vaak in de zakjes tijdens de Sinterklaasintocht of uitgedeeld bij de komst van Sinterklaas bij bedrijven. Best logisch eigenlijk want wist u dat mandarijnen veelal uit Spanje komen en Sinterklaas komt tenslotte ook uit Spanje. Naast al die chocolade en pepernoten is een mandarijntje erbij wel een gezonde keuze.

In onze werkfruitpakket treft u deze maanden lekkere mandarijntjes aan. We merken dat mandarijnen zeer geliefd zijn bij medewerkers op de werkvloer. Als je aan mandarijnen denk, denk je vaak aan een oranje kleur. Maar wist u dat per soort de kleur kan verschillen van geel-groen tot diep oranje. Soms zie je ze zelfs nog met een klein blaadje eraan.

Ik vroeg mij nu wel af waarom mandarijnen juist nu zo nu lekker zijn? Ik heb begrepen omdat mandarijnen alleen verkleuren door erg koude temperaturen. In de winter wanneer het koud en nat is en onze weerstand wat daalt kunnen we wel wat vitamine c gebruiken. Dat bevatten mandarijntjes namelijk zeker, helaas wel een stuk minder als sinaasappels. Mandarijnen bevatten dan wel weer iets meer voedingsvezels dan sinaasappels. Wist je dat vezels belangrijk zijn voor een gezonde spijsvertering? Vezels zorgen ook voor een verzadigd gevoel.

Kortom pak eens een mandarijntje uit uw Werkfruitbox! Mandarijntjes te kort? Geen probleem het is ook mogelijk om extra mandarijntje mee te laten leveren met uw bestelling.

Deel dit bericht

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.