Ons recept voor de lekkerste appeltaart met appels uit de Werkfruitbox
Ingrediënten voor een taartvorm van 18cm
300 gram bloem
125 gram witte basterdsuiker
250 gram roomboter
snufje zout
3/4 los geklopt ei
4 appels
1 citroen, rasp en sap
4 eetlepels suiker
2 theelepels kaneel
2 eetlepel paneermeel
De bereiding
Snijd de boter in blokjes, doe ze samen met de bloem, suiker, zout en ei in een kom. Kneed dit met je handen tot een stevige bal.
Wikkel het deeg in folie, sla het een beetje plat en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in blokjes.
Meng de appels met de suiker, kaneel, citroen sap en rasp, en zet even apart.
Verwarm de oven voor op hetelucht 175 graden.
Vet je bakvorm goed in met boter of leg er een bakpapiertje in.
Rol het deeg uit en leg het in de vorm.
Duw het deeg zacht in de vorm met de buitenkant van je vinger, strooi wat paneermeel over de bodem dit is om het overtollige vocht op te nemen tijdens het bakken.
Verdeel de appelblokjes over de vorm.
Maak stroken deeg van het overgebleven stuk deeg en leg ze over de appels. Duw zacht aan de randen zodat ze blijven plakken.
Bestrijk de bovenkant van de taart met wat ei voordat je hem in de oven zet.
Bak je taart in het midden van de oven ongeveer 45 minuten, tot hij goudbruin kleurt.
Eetsmakelijk
Deel dit bericht
Schrijf je in!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.